Zelf aan de slag met CSRD!

De CSRD regelgeving valt in haar definitieve plooi. Voor veel ondernemingen is dit het startschot om een versnelling hoger te schakelen. Maar hoe? Speciaal voor ondernemingen die op een pragmatische en praktische manier met CSRD aan de slag gaan werkten we dit basistraject CSRD uit.

Voor wie?

  • CSRD-plichtige ondernemingen.

  • KMO's en andere organisaties die deel uitmaken van de waardeketen van CSRD-plichtige ondernemingen.

  • Grote organisaties die niet CSRD-plichtig zijn.

Wat kan je verwachten?

Je krijgt van ons een aantal templates die de basis leggen voor een duurzaamheidsrapport volgens de CSRD regelgeving. Bij iedere stap van het proces zorgen we voor begeleiding zodat je er zelf mee aan de slag kan. De start is bij alle bedrijven een stakeholderanalyse en materialiteitanalyse.

Je krijgt van ons volgende templates:

  1. Templates stakeholder analyse

  2. Template selectie materiële duurzaamheidstopics

  3. Template online stakeholderbevraging

  4. Template CSRD gap analyse

Om dit alles in goede banen te leiden krijg je van ons 20u advies inbegrepen, verspreid over de volgende te nemen stappen:

  1. Start-to-CSRD Workshop: context analyse en toelichting gebruik templates. Op basis van de vragenlijst sectorscreening doen we suggesties om de longlist met duurzaamheidsthema's te vervolledigen.

  2. Aanpassen stakeholderbevraging: de standaard bevraging wordt aangepast aan de specifieke context van het bedrijf op basis van de resultaten uit de voorgaande stappen.

  3. Resultaten materialiteitsanalyse: de resultaten van de stakeholderbevraging bepalen de materiële duurzaamheidsthema's. Wij helpen je bij de dataverwerking en visualisatie van de resultaten.

  4. CSRD gap analyse: uit de resultaten van de materialiteitsanalyse leiden we de rapporteringsverplichtingen af. M.a.w. waarover moet wel/niet gerapporteerd worden, en hoe. De rapporteringsverplichtingen toets je af aan de huidige werking van de onderneming op vlak van duurzaamheid. Zo leg je de hiaten of 'gaps' bloot en identificeer je de werkpunten van je onderneming om je CSRD verplichting in te vullen.

  5. Implementatieplan: de CSRD gap analyse kan vertaald worden in een actieplan en een eerste duurzaamheidsrapport. De prioriteiten zijn bepaald en wij adviseren welke vervolgstappen je moet nemen.

Resultaten

  • Materialiteitsanalyse volgens de principes opgelegd door CSRD;

  • Identificatie van de hiaten en werkpunten voor je rapporteringsverplichting: CSRD gap analyse;

  • De basis voor je eerste duurzaamheidsrapport;

  • Advies om op een praktische manier met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Kost?

€ 7.500 excl. BTW (20u advies inbegrepen)