EcoVadis-beoordeling

Het EcoVadis-beoordelingsplatform maakt duurzaam ondernemen tastbaar. Samen bereiden we je bedrijf niet alleen voor op een beoordeling, we helpen je ook met concrete verbeteringen om je duurzaamheidsdoelen te bereiken.

De eerste stap naar duurzamer ondernemen is je inspanningen meten met een gestandaardiseerde methode, zodat je deze kunt vergelijken met andere bedrijven en concrete actiepunten formuleren. Dit is precies wat een EcoVadis-beoordeling mogelijk maakt. Onze experts ondersteunen je van a tot z bij je aanvraag én bij het doorvoeren van gerichte verbeterinitiatieven.

Wat is EcoVadis?

EcoVadis is een toonaangevend platform dat sinds 2007 meer dan 130.000 ondernemingen wereldwijd heeft beoordeeld op hun duurzaamheidsprestaties. Het beoordeelt bedrijven op vier kerndomeinen

  • Milieu

  • Arbeids- en Mensenrechten

  • Ethiek

  • Duurzaam inkopen en aanbesteden

Meer info lees je op ecovadis.com.

Voor wie?

Elk bedrijf kan een beoordeling aanvragen, van kleine KMO’s tot multinationals.  Wil ook jij concreet aan de slag met duurzaam ondernemen, dan biedt EcoVadis je essentiële inzichten en meteen toepasbaar advies voor het verkleinen van je carbon footprint, het optimaliseren van je energie- en afvalbeheer, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden – en meer.

Waarom?

Deelnemen aan het EcoVadis-programma verbetert niet alleen je bedrijfsprocessen, maar versterkt ook je positie in aanbestedingen waar duurzaamheid cruciaal is. Na de beoordeling kan je gericht je duurzaamheidsprestaties verbeteren en transparant communiceren naar klanten en investeerders. 

Traject

Eerst vul je een vragenlijst in en lever je documentatie aan. EcoVadis beoordeelt je bedrijfsvoering en stelt een initiële scorekaart op. Met deze inzichten kun je direct aan de slag: je identificeert verbeterpunten, stelt prioriteiten en ontwikkelt een concreet actieplan om je duurzaamheidsprestaties stap voor stap te verbeteren.

Resultaat

De scorekaart die je van EcoVadis ontvangt, reflecteert objectief de kwaliteit van het duurzaamheidsbeleid van je organisatie – inclusief sterke kanten en werkpunten. Er kan ook een medaille toegekend worden, afhankelijk van hoe goed jouw organisatie presteert ten opzichte van andere bedrijven. 

Next steps

Eens de huidige situatie is geanalyseerd en beoordeeld door het platform, definieer je plannen en acties om je duurzaamheidsprestaties te verbeteren. EcoVadis biedt je de mogelijkheid tot een herbeoordeling wanneer je je werkpunten hebt aangepakt of wanneer nieuw bewijsmateriaal beschikbaar is.

In de praktijk

Samen met voedingsproducent Vandemoortele gingen we aan de slag met EcoVadis. Na een eerste beoordeling is Vandemoortele nu in staat om concrete verbeterinitiatieven uit te voeren om de toegekende scores te verbeteren. Tegelijk helpt de beoordeling hen om duurzaamheidsdoelen concreet, geloofwaardig en begrijpelijk te maken, naar klanten, medewerkers, management en partners. 

Lees de case

Aan de slag met EcoVadis?

Interesse in een EcoVadis-beoordeling, maar je weet niet waar te beginnen? Of heb je andere vragen over duurzaam ondernemen? Stuur ons meteen een bericht.