Hoe kunnen we helpen?

Mantis Consulting zorgt ervoor dat  jouw organisatie zich op zijn kerntaken kan blijven focussen en maakt jouw bedrijf toekomstbestendig en robuust op vlak van duurzaamheid en energie. Door een geïntegreerde aanpak identificeren we een brede waaier aan opportuniteiten die een meerwaarde bieden voor de toekomst en efficiëntie van bedrijven en organisaties.

We ondersteunen zowel op vlak van audits en analyses, als op vlak van concrete acties en plannen. Creatief en met veel aandacht voor communicatie en concurrentiële voordelen. Ontdek hieronder alvast ons aanbod.

 

Een duurzaamheidsrapport zet je inspanningen in de verf en kan ervoor zorgen dat je jezelf onderscheidt van de concurrentie. Het maakt jouw bedrijf aantrekkelijk voor diverse stakeholders zoals werknemers, klanten en banken.

 

Jouw organisatie verduurzamen levert een concurrentieel voordeel. Duurzaam ondernemen zorgt voor een beter imago, een streepje voor bij aanbestedingen, verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten.

 

De CO2 uitstoot van je bedrijf is een belangrijke maatstaf om de milieu-impact van je bedrijf te evalueren. Het is maar één van de factoren die de totale impact bepalen maar veel van de duurzaamheidsinspanningen die bedrijven leveren zijn gerelateerd aan uitstoot reductie.

 

Steeds meer bedrijven erkennen de noodzaak om actie te ondernemen om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het wordt ook steeds belangrijker voor bedrijven om leiderschap te tonen en te voldoen aan de verwachtingen van diverse stakeholders, klanten en investeerders en is een onmisbaar onderdeel van een bredere duurzaamheidsstrategie. Maar waar te beginnen?

 

Het EcoVadis-beoordelingsplatform maakt duurzaam ondernemen tastbaar. Samen bereiden we je bedrijf niet alleen voor op een beoordeling, we helpen je ook met concrete verbeteringen om je duurzaamheidsdoelen te bereiken.

 

Bij elk bedrijf is nog ruimte voor besparingen op vlak van energie. Wij weten waar we moeten zoeken en brengen de potentiële opbrengsten ook glashelder in kaart. Van directe besparingen tot lange termijn strategische investeringen.

 

Van een efficiënte quickscan tot een hoogwaardige en uiterst gedetailleerde LCA (cradle-to-cradle, cradle-to-grave, cradle-to-gate, gate-to-gate, well-to-wheel, en nog meer). Mantis Consulting werkt volgens de procedure uitgezet in de ISO-normen 14040 en 14044.

 

Qua aanpak en samenwerkingsmogelijkheden bieden we verschillende opties aan. Van trajecten en outsourcing tot kennisdeling incl. R&D.